І
Біблія описує усе,
що було, і є, й чого не буде,
поки Землю населяють люди
ті, яких диявол ще пасе.
Це і є очікувана ера,
у якій усі одна сім’я
і немає часу на химери
у перипетії житія.
От якби не мали ще й спокуси
і любили іноді свою,
не було б ознакою розпусти –
їсти що-попало у раю.
ІІ
А в Едемі упіймали Єву.
Показала змієві вігвам
і не мав куди піти «налєво»
винахідник палиці Адам.
А кого ця діва породила?
То Отець лиш відає один.
Незаконний Каїн, бісів син
піднімає Авеля на вила.
Ноя залишає дикий Хам,
Яків емігрує у Єгипет...
Маємо і досі за фіг вам
і за Єву, палицею биту.
Як там не було – іде війна
і володарює сатана,
поки не появиться Месія.
Умирають дочки і сини
і кінця не буде у війни,
поки буде Азія-Росія.
ІІІ
А в Едемі, як не прикидай,
для Адама це уже не рай
мати ту, що зрадила учора.
У вігвамі – як там не було,
може і лишалося тепло,
та не рай – Содом або Гоморра.