А що життя?
Й чи варте воно того
Щоб жити так
І вдалечі дороги
Знайти лиш день, секунду чи хвилину
І зрозуміти, що вона єдина
Найкраща в світі й спогадів немає
В душі лиш біль, а щастя десь блукає
Та що є щастям?-слів нема сказати
Навіщо в сумерках у пошуках блукати
А час іде - години і хвилини
Летять так стрімко, стрімко і неспинно.
Вже механізм завівся й неспинити,
Навіщо, нащо так на світі жити?
Лиш думати про те, що постарієш-
І з цим нічого ти не вдієш,
А сенс життя у чому?! - у житті?
Надіятись, що знайдеш в майбутті?
Всі ці питання-відповідь де взяти
Питанням на питання все сказати?
- Чи стане ясно щось тобі від цього...
У всесвіті, в суспільстві, на планеті
Хтось сенс життя вбачає у монеті
І кожному ціну шукає,
Життя безцінне-він не знає.
А що життя, й чи варте воно того,
Щоб жити так
І думати про нього
У всесвіті, галактиці, планеті
В суспільстві чи, можливо, на кометі
Нема ціннішої монети
Ніж просто жити на планеті,
У всесвіті, галактиці й, можливо, на кометі.