Чатує осінь за порогом,
І літо павутиння тче,
А я вертаю знов на ті дороги,
Де світлих згадок річенька тече.
Заждіть, літа, не поспішайте в вирій:
Ще квіту так багато на землі,
Іще світліють вікна в мами в хаті,
І айстри у саду не одцвіли.
Гостинно зустрічає рідна школа –
Стоїть на перехресті трьох доріг.
Вони манила нас в світи широкі.
Тут найсвятіший серцю оберіг.