Літній день
Була тиха гарна днина, сонечко світило,
Бджілки в полі працювали, в вулик мед носили,
Стрибунці у лузі в травах, цокотіли з ранку,
Ластівки ловили діткам комах до сніданку,
Небо чисте, ні хмаринки, колоски жовтіють,
А над ними соловейки, від пісень радіють,
Дятел в лісі клен лікує, а зозуля –« Ку-ку»
Зайчик під кущем сіренький, насторожив вуха,
Бо почув як пролетіла над кущем сорока,
Пролетіла й заховалась, десь у верболозі.
Так би й було аж до смерку, до першої зірки,
Раптом жаби у ставочку затіяли звірку,
Перекличка була довга, аж збились з рахунку,
Ну, а може вибирали найкращу крикунку.
Загриміло десь у хмарах і полився дощик,
Раптом навкруги живе все, від страху замовкло.
Дощик лив години зо дві, гримів грім і в хмарах
Блискавиці небо навпіл різали і рвали,
Дощ пройшов і канонади десь далеко стихли,
І веселка народилась в небі коромислом,
Ожило усе довкола, ластівки і бджілки,
Стрибунці і соловейки взялись за сопілки,
Жаби заховались в беріг, бо їм знову жарко,
І сонечко засміялось, немов на світанку!
Іванов Сергій
12.03.2012 р.