Я не покличу щастя не моє!
Причини не шукаю бути поруч.
І вже давно слова твої не є
Законом у житті моїм. Ліворуч
Я не чекаю дотику руки,
Праворуч - не чекаю поцілунку.
Вхідні та вихідні твої дзвінки
Давно уже заплетені в барвінку.
Уже давно не боляче мені
Почути голос твій, дивитися у очі.
Давно уже тебе я уві сні
Не зустрічала у весняні ночі.
Засну не в тебе я вже на плечі,
Прокинуся не у твоїй сорочці,
І посміхнуся я вже не тобі,
І не тебе чекатиму в віконці.
Ти не побачиш більше моїх сліз,
Емоцій, почуттів моїх і болю.
Ти не почуєш мій дитячий сміх.
Здається, відболіла вже тобою.
***
І в тихий вечір, восени плаксиві,
Під шурхіт вітру вип'ю я вина.
І раз в житті у тютюновім димі
Я спробую убити почуття.
Сигару мимоволі закурю я,
Й сльоза скупа додолу потече.
За нею думка пролетить болюча:
Як важко - не любить тебе.