Не умиті, голодні й обірвані,
Босоногі і завжди сумні,
Шкандибають від лінію фронту,
По життєвому мінному полю,
Дезертири своєї війни
Їм не виграти жодної битви,
Не підняти й не втримати стяг,
Неможливо без втрати творити,
Не зуміти достойно прожити,
Не зборовши майбутнього страх
Страх розбитись піднявшись в польоті,
Страх згоріти в кохання вогні,
Боягузтво останнього кроку,
Й опинитися якось на дні
Неумитим, голодним й обірваним
Дезертиром свої війни…