Нехай цей жовтень хмуриться чогось,
Нехай із холодом вітри ганяють хмари,
А з неба рюмсає потроху плакса-дощ,
Та все це нам сьогодні не завадить,
Зустріти з втіхою сімнадцяте число,
Що скільки літ вже носить в собі свято,
У нім народження яскраво пронеслось
Світінням зірки дівчинки Оксанки,
І ось цілунки їй, і щирість слів вітань,
Бажання кращого та вручення дарунків,
Ми ж просим Бога: «В ласці своїй дай,
Здоров’я з щастям і достатку клунки,
Щоб було радісно стрічати кожен день,
Щоб у добрі й з добром завжди їй бути…»