Ллється річка
Камені обмиває
Бойківське серце
За народ страждає
Верховина мати
Мене породила
Сорочку – вишиванку
Ще малюком оділа
Гори і полонини
Тумани покрили
Ялинки та смереки
Знов зазеленіли
Де стежки ходять
Гуцули стояли
За нашу Україну
Своє життя віддали
Неспокійна річка
Зовсім обміліла
Та ворожа куля
Знову засвистіла
У Карпатах сурми
Не вівці скликати
А хлопців до бою
Україну захищати
Ллється наша річка
Поміж берегами
Хоронити хлопців
Молодими стали
Не журись Країно
Не плач моя мати
Сонце вийде з під хмар
Ще будеш співати