Ми дізнаємось все біьше про космос,
Вражаєм феноменами свій мозок,
Існуєм, чекаючи черговий бонус,
Серед угод, кредитів та позик.
Ми поринаєм у світ науки,
Дізнаючись дивовижні речі,
Мучим письмом мозолясті руки,
Факти виводячи беззаперечні.
Тратимо час, щоб з’ясувати,
У всьому усі свої «за» та «проти»,
Здатні позаду усе споглядати,
На жаль, не бачимо те, що навпроти.
Пізнаємо усю загадковість,
Сенси буття, філософію світу,
Кожен – це індивід. А натомість?
Пошук роботи. Курікулум віте.
Ми розв’язали мільйони задач,
Ближчими стали Сонцю і Небу,
Та як не кричи тут, і як не плач,
На жаль, ми не стали ближчі до себе.