УКРАЇНЦІ
Незалежно від того, хто є ви:
Росіяни, татари чи німці,
Всі ми, діти Адама і Єви,
Ви, мої земляки-українці.
Нас єднає усіх Земля-мати –
Суверенна тепер Україна.
Як же можна, скажіть, зневажати
Рідну Матір і власну родину?
Україно, моя Батьківщино,
Золотисті поля, синє небо!
Я ніколи тебе не покину,
Мені іншого краю не треба.
Я люблю твої гори і ріки,
Степ широкий, зелені діброви,
Розірвавши кайдани навіки
Ти згадала свою рідну мову.
Ти згадала свої всі джерела:
“Хто ми є, звідкіля, що за люди”,
Зрозуміла, що доля не вмерла,
А твій син малоросом не буде.
Є у нього Вітчизна і воля,
За яку стільки крові пролито,
Він її не віддасть вже ніколи,
Буде битись і сіяти жито