Шевченко – геній мого народу.
Його знають всі – й на Заході, й на Сході,
На Півночі і в Антарктиді –
Нашого генія знають у світі.
Він незвичайний, не такий, як поети інші.
Він надзвичайно чуттєві писав вірші
Про почуття й емоції свої,
Про роки зрілі й молоді,
Про кохання, щастя-долю
І про горе, про неволю.
І про те, чого не бачив і не знав
Наш геній Шевченко вірші писав.
Шевченко – геній нашої епохи,
Визнаний в усіх країнах на Землі.
Він писав вірші у важкі роки
Й ми їх пам’ятатимемо завжди.
Він завжди буде гордістю народу
Й натхненням для кожного з нас,
Бо творчості справжній і щирій
Не важливі обставини й час.
08.02.2017