Яка то птаха, з яких - то далей
Таке нам диво принесла?
Таке хлоп"ятко, як ангелятко-
Щаслива мамина сльоза
Яка то птиця і ким навчЕна,
Щоб дарувати ті дари?
Летять далеко, під самі хмари...
Знать, добре видно їм згори
Хто вже втомився і так благає,
Вимолює своє дитя...
В талану косу розплітає
Ба, навіть... віддає життя
Літай, лелеко, над краєм рідним,
Клади високо на горбку-
Багатим людям, людям бідним-
Сина комусь, комусь доньку
Даруй,нам, птахо,безмежне диво
Всім тим, хто просить над усе,
Людського щастя, тонке прядиво,
А все , що інше... то пусте