Гей, ви там, просипайтесь потроху!
На порозі новий уже день,
Усміхається радісно сонцем,
Серед співів ранкових пісень
В них почуєте жайвора голос,
Переливисту трель солов'я,
Як шумить позолочений колос,
На українських наших полях
Як гойдає поривисто віттям,
Вітер крони могутніх дерев
Та раптово сполохавши гілля,
З шумом листя тріпоче і рве
А у селах надривисто й вкотре,
Півні будять сонливих людей:
Гей, ви там, просипайтесь потроху!
На порозі новий уже день!