Батьківщино... Матусю кохана!
Зачаїлось, в тобі тихе зло,
У усмішці сховалось лукавій,
Красномовністю влізти змогло,
В добре слово... Й ґвалтує ласкаво,
Обіцянками тішить твій люд,
Він ж чекає чогось, та не знає,
Як змарнілу до прірви ведуть,
Як терзають, в обіцянках раю,
Хтивий зиск з беззаконням удвох,
Як знекровлюють вампи всевладні,
Позабувши про совість й, що Бог,
Бачить все, з неминучістю кари,
В блискавицях очищення гроз,
Батьківщино... Матусю кохана!
Ми здолаєм разóм теє зло...