Кульбаба -сонця мікроспалах -
На залізничній колії.
Мастила, щебінь, рейки, шпали
Корисні кореню її.
І не болять їй мрії-муки
Про луки, поле за селом.
Коліс по рейках перестуки
Люляють дудочку-стебло.
Душа на рейках не конає,
летить на луки до трави...
Отак і я колись пізнаю
Багами, дивні острови...