(по Лашківски)
Нащо нам тоті газбульки ?!
Фанти, Пепсі, Коли..,
Та не були ті напитки
В нас в моді ніколи !
Бо в нас на каждім подвіру
Япко, грушка, сливка ...
Я про вишні вже не кажу,
То ж майже наливка !
Агрус, айва, смородина,
Пузички червоні,
А ягоди !, (ну клубніка)
Не влазєт в долоні !
Морва чорна і ружова,
Ожина, малина,
Черешні, карАвишні,
Виноград, калина,
Абрикоси, алича ..,
Шо там говорити ?!
Та то траба сево всьо,
Людоньки, - СУШИТИ !!!
Хоч на Сонци, хочеш в п"єцу
Можна і в брайтрурі.
Населєй всьо на нитки
Тай вішєй на мурі.
Або свіжі поскладай
В салофанні торбинки,
Поклади то до "льодуфки"
Стане тобі на роки.
Кинеш каждого по троха
В свій поливаний банєк,
Закипит, - як вип"єш того
То вже чуєшсє, як цьвєк!
Бо то є узвар, кампот
П"єш ти й діти без гризот
Не першит тобі в тварИ,
Свіже ружної пори.
Пийте , люди, задармА
Кращого Бігме нема !
23.12.2018 р.