Афганістан...
Вони пройшли вогонь і пекло цього краю
Як миротворці, як мужі.
А повернулися на рідну землю вже «афганці".
Так стали величати їх завжди.
Були на тому полі бою прості й звичайні наші земляки:
А.Мірошниченко, Р.Холод і Ю.Коробка,
І.Іваннніков, С.Мороз і Ю.Білик, й В.Куліков. Їх тисячі таких,
Що з честю й гідністю відстоювали мир там,
Ішли на допомогу побратимам, обов’язок виконували свій.
Якби когось з них запитали: «Як там було?» -
То відповідь одна: «Війна! Це так жорстоко!
Стріляють, убивають, не жаліють,
Втрачають сили і життя".
І скільки б років не минуло з того часу,
Після повернення героїв в рідний дім,
Той їхній подвиг, мужність, славу
Ми не забудемо, вшановуючи всіх.
15 лютого 2019 р. Н. Петрова