ПІСНЯ СИВОГО МЕРИНА
Музика сивого мерина, слова сивого мерина, виконує сивий мерин.
Ідуть роки, ідуть роки,
Натерли шлеї вже боки.
Проїла зуби вже вузда,
Такі діла.
Діла – біда!
Колеса в возі скрип та скрип,
Як рахівничник у таксі.
Рахує кілометри, дні…
Та „тпру” – ні-ні.
Тягни. Тягни.
Ось мій приятель вдачу мав!
На іподромі він скакав.
Не раз, не два призи зривав.
Та, щось пристав.
Упав – пропав.
А другий, зовсім був чудний –
То те не так, той не такий –
Ходив він з яйцями, дурний.
Як всі, кастратом не хотів,
І околів від діл отих.
Нащо скакать, чого шукать,
Та в возі посторомки рвать?!
Як все одно все буде так,
Як схоче з віжками рука.
Куди за віжку потягнуть –
Туди й везуть.
Понос, запор, „ксоб”, і „гаття” –
Таке – скотське, у нас буття.
Ось, за кордоном, там життя…
Ми ж чергового візника
Везем пока.