Світе чистий, ясний мій світе
Поговоримо в тиші з тобою.
Вже сіріє. Сонце невмите
Спить.Не світить іще над тобою.
Саме час настав одкровення
У високого берега сяду
Перший промінь - твоє знамення,
Знаю - знайдеш для мене пораду.
Що скажу? Не дай серцю зчерствіти ,
Захисти від облуд і брехні,
Не дозволь темну заздрість зростити.
Я ж не зраджу ніколи тобі.
В полотняні сорочку одітий
Ти ідеш по холодній стерні
Світе чистий. ясний мій світе ,
Я з тобою , і ти у мені.