СТАРІСТЬ
Говорять:
Старість - не радість!
А -горб, не користь!
А, я - кажу -радість!
Бо - дожив!.. Не - гордись!
А - тішся з усього!
Що бачиш і сонце і зорі,
Обійстя заможні
І мирного неба простори;
Зелені луги і наші
Ліси першозданні,
І Чорнеє море:
Допоки ще наше! -
Принаймні...
Бо в час свій підеш
І більше - нічого не скажеш...
Ні зла, ні добра
З собою на хліб
Не намажеш.
А станеш - землею,
Лиш пам'ять у зорі
Вгорнеться...
Ніщо не повториш,
Тим, паче,
Ніщо не вернеться...
Ото ж! І - радій! І - дякуй
Всевишньому Богу!
За кожний свій вдих
І в кожному кроці підмогу!
Родину - шануй!
Ділами люби Батьківщину!
Не - вкрадь! І не - вбий!
Будь вірним - собі!
До - загину!..
08.08.2019р.