Оце б насмілитись спитати
Напряму, зненацька, в лоб:
За які такі заслуги?
За які це нагороди?
На "ЦЕ" потрачені мільйони
Таких-от: $ € ¥ ₴
(чи шо там ше існує)
А я, тут, день у день батрачу
Навечір тихо помираю,
І боляче так воскресаю
В недобудованому світі.
Серед складних розгардіяшів,
Безрадісно-чужих пейзажів
І тішусь...
Фактом існування.
Розібраний, розбитий хтось
Виглядує з правдивого задзеркалля
І немає в нього
Ні вгодованого рила,
Ні нарощеного сала,
Ні ситих відрижок,
Ні пудових кавалків...