Погляд сніжний – дивовижний,
Як патруль у білий рів.
Втрапив, влип як затремтілий.
Зимній блиск крейдя́них брил.
Пастка слизька, небезпечна,
Ріже свіжим лезом ціль.
Заманила неймовірно,
Попадаючи у біль.
Ма́нячи принадним ликом,
Дикі почуття зігнав,
І зіграв з тобою в лихо.
Лихоманку відігнав.
Обігнав тебе як долю,
Обіграв і вполював.
Волю я побачив в золі*
І тебе поцілував.
Погляд сніжний – задивився
І лишилася вода,
То від мене він зігрівся,
Сніг чуттями сплив до дна.
І шубовснув в ополонку,
Перед хрест та помоливсь.
Погляд сніжний, скритний, строгий
Спритно в талу воду вріс.
09.01.2021
*Золі — дисперсні системи, найдрібніші частинки будь-якої речовини в рідкому, твердому чи газоподібному середовищі.