Колише вітер голі ще дерева,
Ще сніжні острівці біліють де-не де...,
А проліски голівки голубії
Уже відлунюють у небо ще сумне.
І вдячне небо скоро засиніє,
І посміхнеться воно радісно землі,
І приведуть дітей в свої оселі
У день весняний трударі шпаки.
В яскравих фарбах світ навколо ляже,
І вранці зашумлять здивовані гаї :
" Ще вчора сніг - сьогодні качка кряже
В своєму озері , у теплому гнізді".
Запрагне все живе не тільки жити -
І качка , й комашня , людина , і лани -
Дітей народжувати і радіти
На Богом даній нам усім Землі..