« Найневчасніше те,
що покладене у довгий ящик...»
Факт
І
Не вимагає Божий заповіт
у чорний день та у лиху годину
молитися Марії й Богу-Сину,
аби закрили омофором світ.
Молитись і поклони бити – мало.
Одна турбота не рятує нас.
Не раз уже в історії бувало
і декому ікається не раз –
якщо Феміда їхня довго спала,
не омине і їх суворий час.
ІІ
І поки ми очікуємо кари
за ветхий щит і ненадійний тил,
не меншає, а більшає могил...
не хоче небо ядерної хмари,
але готують пекло яничари,
а Божий Дух не має зайвих сил.
ІІІ
Затишшя перед бурею минає.
Закрийте небо! Не дрімає кат!
Подайте те, що на учора треба,
і вам тоді окупиться стократ...
....................................................
Європа уповає на Ереба –
хитрує інерційний бюрократ.