Ніч темна. Серпень. Грає вітерець.
Легенький дощ. Грім й блискавка далеко.
Цигарка. Дим. Папір і олівець.
Думки, самотність і серпнева спека.
Знайомі запахи і шепіт хвиль Дніпра.
Ні ліхтарів, ні місяця, ні зірки.
Цигарка. Дим. І попелу гора.
Новини з дому. Проковтнути. Гірко.
Болить. Терплю. Хитається верба.
Схилилася. Мов кличе пожаліти.
Зберись! Життя - це боротьба.
Якщо не ми, боротись будуть діти.
Мовчу. Чекаю. Спати вже пора.
І вийшов місяць. І скінчилась злива.
Почнемо заново. Ні дому, ні двора.
Але не здамся. Покладу всі сили.