Якщо правди немає і істина багатоваріантна,
Якщо на кожен аргумент знайдуться контраргументи,
Якщо всі довкола - жертви пропаганди,
І історія викривлена відповідно до потреб поточного моменту,
Якщо в тих окопах такі самі люди, як і з нашого боку,
Якщо їх логіку можна за бажання зрозуміти,
Якщо за війною стоїть не злий намір, а забаганка злого року,
І якщо всі люди - просто злі несвідомі діти,
Якщо всі безневинні жертви, всі міста у порох стерті,
Всі завалені в підвалах старі, жінки і діти,
Всі герої, що життя за майбутнє положили,
За наші ж гріхи потрапили у пазурі смерті…
То чому поруч зі мною на еспешці, розбитій артою,
Серед стогонів, вогню й мінометних розривів,
Стоїть сумний і суворий янгол із шкірою блідою,
Й повільно здіймає меч вогняний і білі крила?