Цю історію нам ворон на крилі приніс ,
Якось , ранньою весною затопило ліс .
Звір рятується , як може – Ач , яка біда !
Підступає без упину звідусіль вода .
До обіду залишились тільки острівці ,
Де до купи позбивались і дріжать зайці .
Ніч провели у чеканні – Ох , сердешні ми !
Хто врятує бідолашних звірів від біди ?
Написав , і стало шкода зайченят мені ,
Коли , вранці підпливає дідо на човні .
-Залізайте хлопці швидко , та не всі на раз ,
І не бійтеся , не буду ображати вас !
Лізуть в човен зайченята – Не загинем ми !
Дід шепоче : Зроблю шубу бабі до зими !
Так , життя – нелегка штука . Важко зрозуміть ,
Хто є друг , а хто є ворог , у критичну мить .
2024р. Андрій Рубан