Умостився серпень на порозі —
не шкодує сонця і дарів.
Хоч втомились рученьки і нозі —
у душі ще досить кольорів.
В кошику днесь: яблука пахучі —
для здоров’я тіла і душі, —
ніжні сливи, соковиті груші,
трохи витривалості стрижів;
глечик меду, гроно винограду,
цибулина, зубчик часнику,
аби мати силу зріти правду,
іноді, огидну і гірку;
оберемок зілля запашного
від зарази всякої і бід…
Отче, від нечистого і злого
вбережи наш український рід!
А коли на Спаса вдарять дзвони,
непритомні збудяться зі сну —
сповни світлом скроні і долоні,
і зішли нам добру новину.
Ірина Білінська
05.08.2024