РОКІВ ЗОЗУЛЯ НАКУВАЛА
( Дорогому чоловікові з нагоди Дня народження )
Тобі рокі́в зозуля накувала,
І щастя накувала повен міх,
Вона у сад щороку прилітала,
Й цього́річ її шлях туди проліг.
Щораз на інше дерево сідала
Й кувала особливо кожен раз,
Тебе у то́му са́ді виглядала
І, наче насипала, мірку страз.
Сьогодні знову, любий, прилетіла,
Роки-скарби у скриню насипа́,
Кувала і кри́льми залопотіла.
Ціннішого ж дарунку бо нема.
До ста я встигла, милий, полічити,
Та ще й за сто багато літ було́.
Хай Бог поможе в щасті їх прожити,
Й спадають сиві пасма на чоло.
Вже й скроні тво́ї срібло притрусило,
Але в душі прекрасний літограй,
Роки́ і мудрість поєднались мило.
Ти тільки смуток в серце не впускай.
Рокі́в твої́х багате розмаїття,
Вони, немов осінній вернісаж,
Всі зібрані в букет, немов суцвіття,
Створили дивовижний свій вітраж.
Усі роки́ за кольором різня́ться,
І музика у кожного своя́,
Немов птахи, у тебе всі гніздя́ться,
Приносить їх Господня течія́.
Зозуля від душі їх накувала,
Зробити це Господь їй повелів,
Роки́-багатство у життя вплітала,
Щоб їх з любов’ю ти прийнять зумів.
Нехай Госпо́дь у цьо́му помагає,
В любові з ними я поможу жить,
Нехай щомиті радість огортає,
Й життєва пісня голосно дзвенить.
По всіх стежках ми за́вжди разом йтимо,
Роки́, мов ро́си, будуть все спадать,
І жоден не пройде́ повз тебе мимо,
Тебе собою будуть прикрашать.
03.11.2024 р.
©Королева Гір Клавдія Дмитрів,2024
ID:
1025717
ТИП: Поезія СТИЛЬОВІ ЖАНРИ: Ліричний ВИД ТВОРУ: Вірш ТЕМАТИКА: Присвячення дата надходження: 03.11.2024 01:57:57
© дата внесення змiн: 03.11.2024 01:57:57
автор: КОРОЛЕВА ГІР
Вкажіть причину вашої скарги
|