Моїм друзям.
Я чую вас і ваші думи,
"Червоної рути" чую спів
І вашу радість, ваші суми,
І безліч інших голосів.
Моє життя у вас скінчилось,
Тому що винен у гріхах,
Усе невідоме розкрилось
У непідкупних небесах.
Я у гордині був слугою,
Вона нагору занесла,
В могилу став одної ногою,
Але вона ще більш зросла.
Тепер мені живеться радо,
Свої провини я визнав,
Подружжя в мене є багато,
Я з хором янголів співав.
Життя божественне вирує
Серед співучих голосів,
Воно немеркнуче існує
З увіковічених часів.
Серед вируючого Раю,
Солодких співів голосів
Я з болем в серці пам`ятаю
Крраїну рідну, де я жив.
Високі гори, білі хмари,
Трембіти сум в душі бринить,
Пасуться лагідні отари,
Туман в долинах клубочить.
Я повернусь до мого краю,
Я в тому Бога попросив,
Мені життя в Раю немає,
Ви ще почуєте мій спів.