Він був засновником відомої школи поп-арту,
Намалював багато різнопланових картин,
З колоди карт він витягнув собі щасливу карту,
Таких у світі було не багато, він такий один.
Дитинство у хворобах так змінилося в малюнки,
Художником й письменником він став свого життя,
Для нього стали кращими одностатеві поцілунки,
Відкрито заявив про гомосексуальність в почуттях.
У чому парадокс, він був занадто релігійний,
Греко-католик, українець - як його брати й батьки,
Десь був залежний більше, а десь був за інших вільний,
Весь Голівуд купляв картини намальовані його руки.
Визнання і ціна його наскільки є тепер зіставні,
Усе життя себе заради й вдосконалення тої мети,
Стають так швидко і герої що недавні уже давні,
В історії лишивши для нащадків памяті сліди.
І з молотка на Sotheby's вже картина, пляшка Кока-Кола,
Пішла за тридцять шість мільйонів доларів грошей,
Намалював її наш лемко, українець – це Андрій Вархола,
Що найвідоміший у світі художник українець гей.
27.02.2011