Щоб роботи не боятись -
Треба зранку умиватись.
Гарно, чисто вмиє личко
Чемний хлопчик, невеличкий,
Поснідає, одягнеться,
До роботи сам візьметься:
Мамочці допомагати -
Богданчика колисати,
Доки мама варить кашку -
Розказати йому казку.
Потім в хатці лад навести,
Трактору мотор завести,
Покатати всіх звіряток,
У дворі знайти дівчаток,
Гарно, чемно привітатись,
Про здоров"я запитатись,
Розказати, як годиться -
Що кому звіряткам сниться:
Кому мультик, кому казка,
А ослику - сіна в"язка.
Розказав, інших послухав,
Посміхнувся аж до "вухів",
Чемно з двором попрощався,
До квартири сам піднявся
По сходинках, а не ліфтом,
Бо в тій "шафці" надто тісно -
Думається там погано,
А Степанчик йде до мами!