Вихвалялася Оса:
"А я дівчина - краса,
В мене талія тонка,
Тільки в мене є така."
Та так себе вихваляла,
Всім про талію кричала.
Навкруги всі добре знали,
Яка талія у кралі.
Їй сказав травневий Жук:
"Ти притиш, Оса, свій звук.
Є у тебе, звісно, врода-
Це тобі дала природа.
А іще скажу, між нами,
Щезне талія з роками.
Тільки розум, як хтось має,
Він ніколи не зникає!
В тебе ж розуму, напевно,
В голові шукать даремно!