Не для тебе сьогодні зозуля кує,
Не для тебе траву криють роси,
Не для тебе мій брате щоднини встає
І лягає за обрієм сонце
Ти прийшов боронити країну свою,
Не чекав і не зважував кроки,
І загинув за неї, в нерівнім бою,
Захищаючи мир наш і спокій
Не для тебе співає в гаю соловей,
Не для тебе несуть води ріки,
Не для тебе всі усмішки наших дітей
І народжених вільними крики
Ти лишив в наших душах нетлінний вогонь,
Ти сьогодні герой!
Ти і завтра герой!
І нехай не для тебе зозуля кує
Та для тебе молитви усіх матерів
І предвісні українські грози.