Ой зробила Мишка нірку, бо дуже старалась.
Прибирала, фарбувала, жити в ній зібралась.
Гарна нірка... Невеличка. В ній затишком віє.
Бо ж та Мишка невеличка працювати вміє!
Тут тарілочки, каструльки... чашок є доволі,
Бо ж трудилася багато Мишка та у полі.
І зерняток у засіках в неї є багато,
То ж схотіла влаштувати новосілля-свято!
А запрошених з'явилось до Мишки чимало.
Їсти-пити вистачало... усім всього стало!
Все ж було після гуляння тих розмов багато.
Говорили, що не вміє Мишка частувати.
Ото Жабка постаралась, бо ж не на роботі.
Ще й до цього часу, гляньте, квакає в болоті!
А ви мудрості навчайтесь, щоб вам так не стало.
Не запрошуйте до себе тих, кому все мало!