Колись були проводи
Не такі теперка ...
Було мале весілє
Горівок цеберка,
МузИки і дискотанці -
Єнчі були новобранці ...
Дістов пОвістку Василь
До войска дорога
Тож по людски тра провести
Сина від порога.
І пішла свинє під ніж
Курка, гуска, качка
Всьо сє робит з рОзмахом
Не якась подачка.
Маєш гроші, - є музИки,
Нє, - магнітофон
Й починаєсє в батьків
Ерзац-марафон.
Бо на підготовку всього
Маєш лиш два дни
І всьо , що можеш дістати
Хапай і тєгни.
Бо не було майонцю
Тоди і горошка
Би так просто в склеп зайти
Й взєти си го трошка.
То всьо було дефіцитом
Діставали з-під полИ
Тра було наперед знати,
Що де взєти і коли.
Але всьо сє діставало
Вчасно і в об`ємі
І не було на тім дійстві
Вже місцє проблємі.
Провда був єден трафунок
Тоди в нашому́ селі,
Як сє водит хлопці були
Троха вже на веселІ,
Василє давно забрали
"Прощай сЕло..." заспівали
Та хлопи сє не розходєт
Проводжєют, як сє водит.
Але Василє цофнули,
Як над раном всі поснули.
Прийшла молода сусіда
(ночувала чось сама):
"Василь вже вернувсє з войска
Ромка з проводів нема ! "
09.04.2018 р.