Друже мій, запам’ятай-
Людям ти допомагай,
Байку цю ти прочитаєш,
Далі що робити взнаєш...
Якось мишу лев зловив,
Та не з’їв, а відпустив,
Бо вона його просила,
Плакала і голосила.
Обіцяла, при нагоді,
Стати левові в пригоді.
Лев звичайно посміявся,
Але випустив, піддався.
Якось, через певний час,
Миші випав такий шанс.
Лев у сітку замотався,
Та уже з життям прощався.
Але мишка тут з’явилась,
В мотузки вона вчепилась,
Гризти сітку вона стала,
Та по трохи льва звільняла.
Все минуло. Лев на волі,
Бо змінила миша долю.
А життя - це бумеранг,
Не зважа на вік і ранг.
Пам’ятай, хоч ти і сильний,
До проблем ти також схильний,
Врятувати ж слабший зможе,
Навіть миша допоможе.