Проснися дитинка, відкрий оченятка,
Від сну така мила, немов янголятко.
Зевни дуже смачно, свій ротик розкривши,
Усі негаразди у сні залишивши.
Зірки вже сховались і місяць пішов,
А сонця промінчик до тебе прийшов.
Він щічок твоїх буде ніжно торкатись,
І з носиком твоїм почне обійматись.
Заскоче на бровки, на вії піде,
Тебе полоскоче, на коски стрибне.
Стрибне він на стіну, а потім в вікно,
З такими, як сам полетить заодно...