(Попытка написать на украинском языке. Кватирка - форточка, промінь - луч, дах - крыша, скринька- ящик, стигла- спелая).
У широко відчинену кватирку,
Веселий промінь сонця зазирнув.
Погладив кішку за пухнасту шкірку,
І мене розбудити не забув.
Своє відкривши чарівне віконце,
Я привітаю хмари, що пливуть.
І пригощу насінням у долоньці,
Тих ластівок, під дахом що живуть.
Зірву черешню стиглу з гілки ,
В почтову скриньку опущу листа.
І побіжу до школи без зупинки,
Що є рідною, і одною є зі ста.
Одна зі ста моя кохана Україна,
Одне зі ста моє улюблене село.
Лише одна така моя родина,
І в мене тільки чарівне таке вікно.