Він день народження тепер стрічає в небі
У колі ангелів – не вдома за столом…
Запитую я кожен раз у себе:
Коли ж в війні настане перелом,
І поженем орду аж до Уралу,
Аби мороз донищив москалів,
Які майбутнє наше недокрали,
Щоб зникли всі, хто правив у Кремлі.
29 січня - річниця трагічної загибелі в російсько-українській війні ПАВЛА СТАРЧЕНКА – мужнього Воїна, Чернігівського Героя.
Він у цей світ прийшов, аби відбутись,
Лишити слід на грішній цій землі,
Аби поменшало усюди зла і смути,
І це зробити сам Господь звелів.
Зростаючи допитливим і дужим,
Він розуму і сил не шкодував,
Тож поліглотом став і небайдужим,
Свою любов матусі дарував,
І друзям, і сестрі, і Україні.
Пізнав Європу, МАУП* підкорив,
І був не просто чоловік – ЛЮДИНА,
А це дається не завжди згори.
Сам шліфував характер, силу волі,
Мов готував до подвигу себе,
Багато знав про Січ і Дике поле,
У мріях підіймався до небес
У судженнях він був неординарним,
Тож відчував: Москва учинить гріх…
Війна життя змінила кардинально:
Він –. ДОБРОВОЛЕЦЬ… Свій серед своїх.
Герої завжди стоячи вмирають,
Не замаравши совісті й колін,
Виводячи із себе вражу зграю.
Саме таким злетів у небо ВІН!
* – Міжнародна Академія управління персоналом.
29.01.2022.
Ганна Верес (Демиденко).