Ти думаєш війна десь там?
Бо тобі бомби не мішають снам.
Ти думаєш, що ти в глибокому тилу́?
Бо раш-ракети не звели твій дім в золу.
Ще в кухні в тебе запах кави,
Думки присутні про забави,
Про відпочинок в час - ВІЙНИ?!
Коли на захисті сини
Стоять й вгризаються в граніт,
Щоб не зазнав народ наш бід,
Які терпів, зноси́в віками -
Та, що ж це коїться із нами?
Чи ж може бути мир й війна?
Навпіл поділена вона,
Та чорна дійсність, бо не біла,
Рожеві окуляри вділа
Й обманює сама себе,
Та в першу чергу всеж тебе...
Фронт ніби має кожен свій,
Але для здійснення надій
Усе віддаймо - ПЕРЕМОЗІ!
Вона вже близько, вже в дорозі.
07.08.2022 р.