*****
Не бажаю я нікому,
Щоб прийшло зло в дім.
Щоб пішло воно додому,
Я бажаю всім,
В кого є, нехай минеться,
Пройде назавжди,
Хай навіки вмить порветься
Довга нить біди,
Того лиха, що часами
У нежданий час
Безпощадно кулаками
Б’є в обличчя нас;
Того лиха, що мов тисне
Нас без співчуття,
Каменем на шиї висне
Протягом життя;
Каменем, що й відштовхнути
З місця сил нема,
Ні на йоту зворухнути,
Ні – усе дарма.
Не бажаю того лиха
Вам ні в який час.
Хай воно обходить стиха
Кожного із вас.
Хай невидними для нього
Станете ви вмить,
Щоби вам всім дня одного
Не прийшлось з ним жить,
Щоб пришйлось вам жити в щасті,
Жити в щасті вік,
Щоби будь-які напасті
Зникнули навік.
Євген Ковальчук, 08. 11. 2019