Прокиньтесь ранком із птаха́ми
Й дослухайтесь тієї гами
Усеголосся, розмаїття,
Тональностей, звукосуцвіття
Де щиглики і солов'ї
Відточують звуки свої.
Шукаючи у кронах пари
Щоби продовжилися чари
На диво-голубій планеті
Одній живій в Творця букеті
Небесних тіл, що осягаєм,
Братів по розуму шукаєм?
Їх там немає, вони тут
Щебечуть, тьохкають, ведуть
До спілкування, до розмови.
Різні думки в нас, різні мови
Шукаємо порозуміння,
Вчимось в них вірності й терпіння,
Велінням предків йти додому
У рідні гнізда нести втому,
Де вона щезне мов туман,
Добром наповнить душі жбан,
Щлях у майбутнє прокладе
Куди нас Доля й поведе.
Прокиньтесь ранком із птаха́ми...
22.04.2023 р.