відчини переді мною ковану браму у місто
небо над яким нависає замахом
небо над яким нахмарене ніби синець під оком
й де на перехресному допиті вітрів
заламуються перші молочні крила
відчини переді мною стару браму у місто
де плечі сутуляться від власних важких поглядів
де криміналісти розпізнаю́ть за відбитками печалі
де троянди знов здичавіли й тепер
лишають заточені колючки одразу у грудях
відчини переді мною металеву браму у місто
над яким Господня долоня стиснута у кулак
чиї баштові дзиґарі втратили почуття часу
чий гімн фальшує ніби спів вокзального прошака
чиї демагоги і ті вже ледь зводять
слівці зі слівцями
відчини переді мною браму
і вийди за неї
вийди за мене
вийди
28.06.20