Незвичний час для складних рішень,
Де чорне й біле - тонка грань.
Та найпростіші речі тішать
Сильніше від дурних бажань.
Безхатьку дім то цілий всесвіт
Багатому же свій - тюрма.
Хто має - тому ще додасться,
А той хто ні - живе дарма.
Хто має той усе лишає,
Біжучи стрімголов вперед.
Як перепел від горностая,
Тікає він. Життя - момент,
Що завтра буде він не знає,
Йому опора лише Бог.
Хоч просить він людей про поміч -
В душі сміється: він не лох.
Він бачить перехожих наскрізь,
йому не треба ті гроші,
Він з долею танцює вальси,
Гарцює польку на ножі.
Ще й хвацько так буває дурить,
Нещастя, біль і саму смерть.
Всі думають що він щось курить,
Тому життя йде шкереберть.
Та може щось таки він курить,
В кишені знайдений бичок.
Заможних друзі - їх забудуть,
А друг бідаки - дорога, пісня та ціпок.