Котрий зараз місяць? Чи день? Чи година?
В душі моїй рана, суцільна руїна.
Гроза, заметіль, чи цвітіння акацій?
У мене ще лютий, четверта п'ятнадцять.
Ракети у небі, під Києвом танки
Украли в нас вéсни, украли в нас ранки.
Щодень о дев'ятій – хвилина мовчання...
Чи скаже ще хтось про "братерське єднання"?
Стає на коліна уся Україна:
Стрічає Героя, полеглого сина.
А скільки вже їх, що ключем журавлиним
У небо злетіли за волю країни.
Сторінка історії, писана кров'ю,
Де єдність народу в обіймах з журбою.
Цю книгу життя поміж всіх інших спадків
Залишимо ми на віки для нащадків.
Нехай пам'ятають на років стонадцять,
Що був у нас лютий, четверта п'ятнадцять.