Зрештою все це стане білим,
Різні говірки і різні мови,
Люди приязні із України,
Втомлені й вперті нічні розмови.
Світле склепіння нічного неба,
Душі дерев і сліди звірині,
Зміняться тихо, бо так і треба.
Зміняться вмить в сніговому вирі.
Котик бліндажний й бліндажні мишки,
Звуки війни, переплетені вітром.
Жовті листи на ростопку книжки,
Пострілів чергами джазові ритми.
Білими стануть ці вічні мандри,
Літо страшне добіжить до цілі.
Там, де воно упаде безсило -
Світ до світанку від снігу білий.