Скільки горя і бід
нам приніс цей сусід,
який в друзі весь час набивався?
Скільки братських могил,
скільки втрачено сил
наших предків, хто їм не здавався!
Скільки ще ця біда,
як каховська вода,
буде горе людське знов топити?
Скільки з нас молодих
вже немає в живих,
які мали б ще жити й любити!
Скільки варте життя
те без серцебиття,
яке вмить обірвалось війною?
Скільки б ще добрих справ
кожен з них залишав
для майбутнього нам за собою!
Скільки треба ще бід,
щоб піднявсь увесь світ
проти підлих рашистських ординців?
Скільки ще утече
крові людської ще,
скільки згине іще українців!
08.06.2023р.