Не можна відмінити наперед
сплановану й очікувану радість,
як ложка дьогтю не зіпсує мед
у діжці – лиш смаку дасть трохи слабість.
Отак не можна відмінить весну,
що протикає у бруньках на вітах
зелене листя і цвіту красу,
чого душа чекає, щоб радіти.
І відмінить не можна те, що є
родоначальницею у всім жінка,
хто, як весна, пробуджує усе,
що є найкращого у чоловіка.
Куди ж без неї нам – як «інь» без «янь»,
не можемо прожити днів багато,
тож чоловіки із найкращих побажань
вітають навесні жінок зі святом.