Ой, вечір цей, так томний вечір
І, під цикади, як не в сні,
Ще й замінили зорі свічі –
Було там: що тобі, й мені…
Ой, на землі, яка ж то казка –
Пелюстки враз на губи нам…
Я милий був там, ти милашка,
Яка вже, Господи, вина.
Гудок гучний десь, теплохода,
Про потяги враз нагадав;
Не перешкода нам негода,
Весь в хмарах ніжний Аю-Даг…
А Роман Кош, у вітрі роснім,
Ми по хребту з тобою йдем
І все тепер святеє прото,
Намет, де був в той час наш дім…
Цей вечір – оповідач вічний,
Духмяних весен десь поміж;
Вирує кров іще по венах,
Серця все вірні, як раніш…
В'ячеслав Шикалович
07.04.2024 р.
Благовіщення Пресвятої Богородиці